Rabu, 21 Disember 2016

LOTION KURUS SEJUK BERKOLAGEN YANG PERTAMA & TERLARIS DI ASIA


Lotion Kurus Sejuk berkolagen yg pertama & terlaris di Asia :
SECRET CORREA SLIMMING COLLAGEN LOTION!!

Lotion ini membakar lemak secara lipolisis iaitu dengan mencairkan lemak tanpa menyakitkan dan memberi keselesaan kepada pengguna.


Apa yang boleh anda dapat dari losyen ajaib ini?
✔ Merampingkan & Membentuk semula badan anda
✔ Menghilang Dagu berlapis & meruncing muka
✔ Menghilangkan selulit & parut Stretch-mark
✔ Melegakan resdung & selsema
✔ Melegakan sengugut & sakit perut
✔ Melegakan sakit kepala
✔ Melegakan sakit - sakit badan / kaki
✔ Membuang angin dalam badan
✔ Melawaskan pembuangan air



####BESTNYA SEJUK JE BILA SAPU###

Apa tunggu lagi?
Whatsapp CEPAT-CEPAT, 
Untuk dapatkan CEPAT-CEPAT
Boleh guna CEPAT!!

 > 019-7618169 (NADIA)
> 019-7618169 (NADIA)
> 019-7618169 (NADIA)

Selasa, 20 Disember 2016

PROMOSI JENG JENG JENG !!



P E N G U M U M A N !!
*Promosi JENG JENG JENG*

JUALAN SEMPENA GAJI & CHRISTMAS












🌺  20 hingga 31 DEC 2016

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
BELI 1 SC : ??
BELI 2 SC : ??
BELI 3 SC : ??
BELI 4 SC : ??

HARGA YANG LAIN DARI YANG LAIN ! !
_Untuk makluman, bermula tahun 2017, KALAU ADA pun promosi, takkan harga serendah ini lagi. Saranan saya, rebut peluang yang ada.😊😉_


WHATSAPP::::::
📲 +60197618169.
📲 +60197618169.
📲 +60197618169.

Yahudi, Kristian, Hindu, dan Buddha Berasal Daripada Islam?



 PRODUK TERBARU !!!
Yahudi, Kristian, Hindu, dan Buddha Berasal daripada Islam? 
oleh Ahmad Iqram Mohamad Noor

  • Mengapa dalam agama Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad s.a.w. terdapat kisah-kisah nabi terdahulu? Apa kaitan Baginda dengan nabi-nabi terdahulu?
  • Nabi Muhammad s.a.w. adalah berbangsa Arab, namun kenapa Al-Quran harus bercakap mengenai bangsa lain terutama sekali bangsa Yahudi?
  • Mengapa Al-Quran mengakui kitab-kitab terdahulu, malah terdapat banyak persamaan hukum di dalamnya?
  • Bagaimana Nabi Muhammad s.a.w. tahu mengenai kisah para nabi bangsa Yahudi, sedangkan dalam sejarah hidup Baginda tidak pernah belajar mengenai agama Yahudi dan tidak pernah membaca Taurat dan Injil?

Jawapan kepada empat soalan ini hanyalah satu. 

Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad s.a.w. adalah agama yang telah dibawa oleh nabi-nabi terdahulu, yang diturunkan melalui wahyu oleh Tuhan yang satu. 

Sekiranya Nabi Muhammad s.a.w. itu membawa agama baru, sudah tidak ada kepentingan baginya untuk menceritakan kisah nabi terdahulu dan tidak perlu mengakui bahawa kitab Taurat dan Injil itu adalah kitab yang diturunkan oleh Tuhan. 

Sekiranya agama Islam ini tidak ada kaitan dengan nabi terdahulu, Baginda tidak perlu bersusah payah untuk mengkhabarkan mengenai orang Yahudi, Nasrani, Sabien, dan Majusi kerana Baginda berbangsa Arab, manakala kesemua kelompok itu bukanlah daripada kalangan bangsa Arab.


ISI KANDUNGAN BUKU:

PENGENALAN

BAHAGIAN 1: MANUSIA DAN AGAMA

Bab 1: Asal-Usul Agama
-Manusia terpilih setiap zaman
-Membersih salah faham kronologi Islam
-Hanya satu agama langit!
-Evolusi agama langit

Bab 2: Faktor Penyimpangan Agama
-Bid’ah Melahirkan agama-agama
-Satu-satunya nabi yang melarang bid’ah
-Hikmah
-Ideologi yang mengubah sejarah
-Liberalisme
-Idea semua agama berasal daripada Allah

Bab 3: Prinsip Islam
-Kewajipan umat Islam
-Ayat Tauhid
-Ayat Solat
-Ayat Zakat
-Ayat Puasa
-Ayat Haji

BAHAGIAN 2: SEMUA AGAMA BERASAL DARIPADA ISLAM

Bab 4: Agama Yahudi Berasal Daripada Islam
-Yahudi dan Yahuda
-Nabi-Nabi Bani Israel
-Kitab Agama Yahudi
-Ayat Tauhid dalam Taurat
-Nabi terakhir dalam perjanjian lama
-Perayaan Yom Kippur dan anjuran nabi Muhammad
-Pandangan Professor Moshe Sharon

Bab 5: Agama Kristian Berasal Daripada Islam
-Sejarah Jesus
-Ajaran dan Mukjizat Jesus
-Perjuangan Jesus
-Kitab Injil
-Himpunan Kitab Bible
-Tauhid dalam Injil
-Nabi Muhammad dalam Perjanjian Baru
-Kisah Raja Najashi
-Agama Islam yang diseleweng
-Islam Dibangkitkan Semula Pada Zaman Nabi Muhammad
-Nabi Muhammad Nabi Terakhir
-Al-Quran adalah kitab terakhir
-Islam agama para nabi
-Misi Tauhid
-Berpegang kepada Islam

Bab 6: Agama Hindu Berasal Daripada Islam
-Aryan dan Kesan Dakwah Nabi Ibrahim
-Kitab suci agama Hindu
-Tauhid Veda
-Tuhan Brahma itu Ibrahim a.s?
-Sungai Sarah & Sungai Hajar
-Ka’bah dalam Veda
-Konsep Rasul dalam Hinduisme
-Nabi Muhammad dalam kitab Hindu
-Ayat ramalan kedatangan nabi Muhammad dalam kitab Hindu
-Kesimpulan

Bab 7: Agama Buddha Berasal Daripada Islam
-Sejarah Sidhrata Gautama Buddha
-Anutan Buddha
-Agama Buddha tidak memperkenalkan Tuhan?
-Tuhan Maha Esa
-Muhammad Dalam Agama Buddha
-Benarkah Sidhrata Gautama Buddha seorang Nabi?
-Nabi Zulkifli?
-Ajaran Buddha diseleweng

Bab 8: Agama Zoroaster Berasal Daripada Islam
-Latar Belakang Kemunculannya
-Konsep Ketuhanan
-Konsep Malaikat
-Konsep Kepercayaan hari akhirat
-Zoroaster dan Ibrahim
-Genesis dalam Avesta
-Muhammad Dalam Zoroaster
-Koresh Agung dan para nabi Yahudi
-Wahyu Islam yang telah diseleweng

Bab 9: Agama Sabean Berasal Daripada Islam
-Kitab Suci
-Konsep Nabi-nabi
-Konsep Ketuhanan
-Ibadah
-Agama Tauhid yang diseleweng

Bab 10: Agama Sikh Berasal Daripada Islam
-Guru Nanak Dev
-Muslimkah Nanak?
-Wujudnya Agama Sikh

Bab 11: Agama Baha’i Berasal Daripada Islam
-Aqidah dan Ajaran
-Penyelewengan daripada agama Islam

BAB 12: Agama non-Wahyu
-Polemik yang memerlukan bukti
-Nabi-nabi dari tamadun China?
-Taoisme
-Konfusianisme
-Firaun Akhenaten seorang nabi?
-Socrates nabi dari Yunani?

PENUTUP

BIBLIOGRAFI

===========================
Format: Paperback
Saiz: 5.3” x 7.6”
Tarikh Terbit: 14 Oct 2016
Jumlah Muka Surat: 416
Berat (Kg): 0.40
Harga: RM25.00 (exclude postage)
Sabah/Sarawak: RM 28.00 (exclude postage)

WHATSAPP untuk dapatkan dari saya.
019-7618169

"BARANG ANDA, TANGGUNGJAWAB SAYA."
===========================

APA ITU HEALING CRISIS??




Apa itu 
Healing Crisis atau Krisis Penyembuhan ?

Bila anda mengalami Healing Crisis, ini bermaksud Losyen SC sedang bekerja dlm badan anda dari sumber semulajadi yang bertindak mengeluarkan toksin dan merawat kerosakan pada sel dan sistem dalam badan kita.


Semasa proses tersebut, badan anda mngkin akan mengalami tanda2 dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai healing crisis. 


Contohnya...
> rasa pening / loya.
> demam.
> tumbuh jerawat, mungkin lebih dari biasa.
> period delay.
> period terlebih.
> sakit-sakit badan.
> ruam kulit.
> deman.
> sakit tekak.
> Takde selera makan dan sebagainya... 


Proses ini adalah SATU PETANDA YG BAIK, ini menunjukkan bahawa Losyen SC SERASI DENGAN TUBUH BADAN ANDA dan ia sdg merawat dari dalam... Selepas semua kotoran dikeluarkan, anda bakal mendapat hasil yg baik dan itu ialah proses penyembuhan yg sebenar.


Perlu anda tahu bahawa TIDAK SEMUA ORANG mengalami healing crisis yg sama... Sesetengah org mengalaminya sejurus selepas guna SC, ada juga akn berlaku selepas 1 atau 2 bulan, dan ada juga yg langsung tak mengalami healing crisis... Tahap keseriusan juga b'beza dimana jika sistem badan lebih toksik atau anda mempunyai masalah hormon yang agak serius, maka akan mengalami healing crisis yg lebih berat. 


Jadi, pada waktu jangkamasa healing crisis, MINUMLAH BANYAK AIR KOSONG, rehat secukupnya, lebih mengambil sayuran dan buah2an. Selagi kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akn mudah melalui fasa ini. JANGAN cepat melatah, dan jgn terus menyalahkan produk, padahal ia sedang merawat anda sebenarnya. Fikir positif maka positiflah hasil yg bakal kita perolehi nanti... 


Semoga SC merealisasikan segala impian anda. 😄😄😄


Nak #losyensc?.
La...awat tak habak???.

WhatsApp saya la gitu.
: 0197618169.
: 0197618169.
: 0197618169

Jumaat, 16 Disember 2016

NAK BELI LAGI


Nadia, 
hujung bulan akak NAK BELI LAGI.
Alhamdulillah ada perubahan...
➤PINGGANG MENGECIL
➤SELERA PUN KURANG
➤KULIT PERUT TAMBAH CANTIK
➤KESAN-KESAN KELAHIRAN DA NAMPAK KURANG..

Alhamdulillah... Berita baik lagi dan lagi.. 

Kepada yang dah cuba! TAHNIAH!! 
Yang belum cuba, bila lagi??? 

Whatsapp saya 😉😉 

019 7618169
019 7618169
019 7618169

ABAM ASKAR



Dulu abam susah nak bekerja dgn selesa. 
Tau la kan kerja ashkar mcmana. 
Termengah kalau kerja lebih. 
Abam nekad nak buat perubahan. 
Abam cuba LOSYEN kuruih SECRET CORREA.
.
Kini abam dah sado. 
Dari 107kg ke 74kg. 
Abam turun berat 34 kg 😱
.
Abam hanya sapu losyen sejuk. 

Kerja tgh panas pun rasa sejukkkk jer. 
Abam syukur nekad abam menjadi 😊😉
.
Awak yg baca dah pasang niat nak kuruih? 

Teruskan nekad wasap no kat bawah ni. 
Dia ada jual losyen sc. 
Lepas beli jgn lupa mintak tips sapuan eksklusif mcm abam buat hari-hari. 
InsyaAllah menjadiiiiii!!!!!!
.



Whatsapp utk maklumbalas segera:
==========================
+60197618169 nadia
+60197618169 nadia
+60197618169 nadia

==========================

Isnin, 21 November 2016

NURRAYSA PEARL MAGIC LIPSTICK WITH COLLAGEN PLUS




Inginkan bibir kelihatan menawan dan sexy sepantas 5 saat?
Nak bibir berseri bak delima merekah?
Memperkenalkan produk terbaru keluaran NURRAYSA BEAUTY, 
PEARL MAGIC LIPSTICK WITH COLLAGEN PLUS.
Ianya dirumus khas menggunakan formula bahan terbaik, mesra solat, warna ikut darah pengguna dan yang penting TANPA PLUMBUM!!!



KANDUNGAN BAHAN DALAM 
NURRAYSA PEARL MAGIC LIPSTICK WITH COLLAGEN PLUS


✔ Collagen
✔ Vitamin E
✔ Pearls
✔ Olive fruit oil
✔ Sunflower seed oil
✔ Virgin coconut oil

KELEBIHAN NURRAYSA PEARL MAGIC LIPSTICK WITH COLLAGEN PLUS

✔ Tidak menghitamkan bibir 
✔ Tanpa plumbum 
✔ Mesra solat
✔ Melembabkan bibir terutamanya untuk bibir kering dan mengelupas
✔ Mengandungi vitamin E serta bahan treatment yang berkualiti
✔ Sesuai digunakan oleh semua golongan masyarakat

TESTIMONI





BERMINAT?

JOM ORDER.

HARGA PASARAN

RM 30.00

HARGA KAMI!!

RM 24.00

ADD POSTAGE 
RM 7.00 SM/RM 10.00 SS

WHATSAPP KE 019-7618169 (NADIA)

Tafsir Al-Azhar

Tafsir Al-Azhar



Tafsir Al-Azhar adalah hasil karya terbesar ulama agung nusantara, Profesor Dr. Haji Abdul Malik Karim Amrullah, ataupun lebih dikenali sebagai HAMKA.

HAMKA telah menggunakan beberapa metode dalam penyusunan tafsir ini, antaranya:

>>> metode tahlili (analisis), 
>>> tafsir Al-Quran dengan Al-Quran,
>>> tafsir Al-Quran dengan hadith,
>>> tafsir Al-Quran dengan pendapat sahabat dan tabi'in, dan
>>> tafsir Al-Quran dengan tafsir muktabar yang lain.

Di samping itu, beliau juga mentafsirkan Al-Quran dengan syair, dan menganalisis dengan kemampuan sendiri dengan pendekatan meraikan kepelbagaian mazhab.

Tafsir Al-Azhar menitikberatkan penjelasan ayat-ayat Al-Quran dengan ungkapan yang teliti, menjelaskan makna-makna yang dimaksudkan dengan bahasa yang indah dan menarik, dan menghubungkan ayat dengan realiti sosiobudaya masyarakat nusantara. Ia turut diperkaya dengan pendekatan sejarah, sosiologi, tasawuf, ilmu kalam, sastera, dan psikologi.


Dapatkan buku ini daripada saya.
Whatsapp / pm:
0197618169

===========================
Format: Paperback
Saiz: 6” x 9”
ISBN-13: 9789674119102
Jumlah Muka Surat: 444
Berat (Kg): 0.58
Harga: RM25.00 (exclude postage)
===========================


Jumaat, 18 November 2016

RAHSIA KURUS CEPAT, SIHAT & SELAMAT TANPA SELULIT


KINI TERBONGKAR DAN MENJADI FENOMENA DI FACEBOOK!!!


SATU-SATUNYA LOTION KURUS SEJUK yang dapat MELANGSINGKAN dan MENGURANGKAN SELULIT seawal 3 hari tanpa rasa panas dan pijar. 
TERBUKTI!

Inovasi teknologi terbaru dari KOREA 
MEMPERKENALKAN:

SECRET CORREA SLIMMING COLLAGEN (SC):
SLIMMING + FIRMING + RESHAPING + REDUCING



★★LOTION KURUS SEJUK BERKOLAGEN #1 DI MALAYSIA★★

+ HANYA SAPU, SAPU DAN SAPU SAHAJA
+ TAK PANAS LANGSUNG, SEJUK JER
+ TAK PERLU BERDIET & PANTANG LARANG YG KETAT
+ TAK PERLU BERLAPAR
+ TAK PERLU TELAN PIL
+ TAK PERLU BANCUH
+ TAK PERLU KELUARKAN WANG BERIBU2
+ SEMUA GOLONGAN MAMPU MILIK
+ SEMUA GOLONGAN BOLEH MENGGUNAKANNYA
+ PELBAGAI FUNGSI/KEGUNAAN

[[KENAPA ANDA PERLU SAPU SC'???]]
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ Tindakbalas CEPAT Seawal 3 hari
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ Sejuk TAK panas dan dan tidak pijar pada kulit
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ Mampu menCAIRkan dan meMECAHkan lemak dari dalam
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MemBENTUK semula tubuh anda
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MemBUANG toxin dlm badan
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MeRATAkan perut yang buncit
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MeRUNCINGkan wajah yang tembam dan menghilangkan dagu berlapis (V-Shape)
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ Membuatkan anda berasa KENYANG
[[Mengandungi COLLAGEN untuk]]
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MengHILANGkan Selulit/stretchmark/parut
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MenCANTIKkan, meLEMBUTkan, mengHALUSkan dan meNEGANGKAN kulit
‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌‌✔️‌‌ MeLEGAkan sakit kepala, sakit sendi, letih/sengal badan,

HANYA UNTUK YANG SERIUS NAK KURUS CEPAT, SIHAT & SELAMAT SAHAJA TAU!!!
=> DIJAMIN 100% HALAL
=> DIJAMIN 100% SELAMAT
=> DIJAMIN 100% BERKESAN

* Produk berstatus GMP Certified
* Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia KKM
* Sesuai utk LELAKI, WANITA & KANAK2
* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada fisiologi, genetik & hormon individu.
Penggunaan untuk 50 hari, apapun bergantung kepada cara penggunaan/130ML


Anda PASTI berminat bukan??

Whatsapp:
019 7618169 (Nadia) 




‍‌